Skip to the content

Gyrup-serien har vundet danskernes hjerter

Danskerne har taget fantastisk imod den nye ØKO Havre, der sammen med ØKO Rug og ØKO Spelt udgør Gyrup-serien, der er udviklet af brygmester Antoni Aagaard Madsen i samarbejde med det økologiske landbrug Gyrupgård i Thy.

Gyrup leverer økologisk avlede traditionelle danske kornsorter dyrket i den barske nordvestjyske natur i Nationalpark Thy. Gården producerer også økologisk mælk til Thise Mejeri, har eget prisbelønnet Whisky-destilleri og har et malteri, der leverer malt til ølproduktionen på Thisted Bryghus. Herudover opdrætter man Galloway kvæg og har en produktion af økologisk kød af højeste kvalitet.

De tre produkter i Gyrupserien er :

ØKO Rug
ØL Rug er en rødbrun fyldig ale, som er brygget udelukkende med økologisk malt dyrket og maltet på Gyrupgaard. 
Rugmalt og ristet rug giver en både krydret og lettere syrlig aroma, som leder tankerne hen på ristet rugbrød.
ØL Rug passer perfekt til den gode frokost og til kraftigt smagende varme retter.
Anbefalet serveringstemperatur 8-10˚C

ØKO Spelt
ØL Spelt er en lys ale med en lettere sødlig og krydret aroma. Vi har brugt ristet og lys bygmalt samt hvede- og speltmalt fra Gyrup i denne øl. 
Økologisk Cascade humle og belgisk gær tilfører ØL Spelt yderligere kompleksitet, og resultatet er en både letdrikkelig og spændende øl, der egner sig godt til ikke for kraftigt mad.
Anbefalet serveringstemperatur 6-8˚C

ØKO Havre
ØL Havre er en mørk stout men mere mild og let drikkelig end mange af de kraftigere stouts på markedet.
Det skyldes blandt andet den maltede havre og den ristede hvedemalt fra Gyrup, som bidrager med en mere frisk og mild/rund maltprofil end de ofte lidt tunge stouts baseret på bygmalt.
Med kun 6,2% alkohol, er det en øl, der sagtens kan drikkes til en god frokost. Gryderetter med okse- eller svinekød vil også være et perfekt match for ØL Havre.
Anbefalet serveringstemperatur 8-10˚C

comments powered by Disqus