Skip to the content

Ny Havre Øl Stout fra Thy

Som start på 25 året for at Thisted Bryghus - som det første danske bryggeri - introducerede økologisk øl på det danske marked, kommer nu en helt ny af slagsen : Økologisk ØL Havre.

Den nye øl er brygget med malt af økologisk havre, hvede og byg, alt sammen dyrket på markerne på Gyrup Gård tæt på Nationalpark Thy.

-  ØL Havre er en mørk Stout, men mere mild og let drikkelig end mange af de kraftigere Stouts på markedet. Det skyldes blandt andet den maltede havre og den ristede hvedemalt fra Gyrup, som bidrager med en mere frisk og mild/rund maltprofil, end de ofte lidt tunge Stouts baseret på bygmalt, fortæller Brygmester Antoni Aagaard Madsen, der har udviklet den nye øl.

ØL Havre kan nydes til flere typer mad.

- med kun 6,2% alkohol, er det en øl, der sagtens kan drikkes til en god frokost. Gryderetter med okse- eller svinekød vil også være et perfekt match for ØL Havre, eller hvad med at prøve den til østers?, lyder det fra Antoni Aagaard Madsen.

Den nye havrestout kommer i familie med to andre økologiske øl - ØL Spelt og ØL Rug , som Thisted Bryghus har udviklet i samarbejde med det nye mikromalteri i Thy - Gyrup Malt.

- det har været utrolig spændende at arbejde med de engagerede maltere fra Gyrup, og vise hvad andre kornsorter som spelt, rug og havre kan i ølbrygningen, fortæller Antoni Aagaard Madsen.

Den nye ØL Havre er netop sendt på markedet. 

Her finder du vores distributører i dit lokalområde.

 

comments powered by Disqus

Påskeklar?

Smagen af Påske er smagen af Thy