Skip to the content

Stærkt regnskab skal sikre fremtiden for Thisted Bryghus

Danmarks femte største bryggeri, Thisted Bryghus, har for ottende år i træk præsteret overskud. Og det er nødvendigt for at finansiere de investeringer, der skal fremtidssikre Thisted Bryghus i 25 året for introduceringen af Danmarks første økologiske øl : Økologisk Thy Pilsner.

Sådan lød det på lørdagens generalforsamling i Thy-Hallen, hvor 1.200 aktionærer var samlet til det, der betegnes som "Den fjerde Højtid" i Thy.

- vi leverer et resultat før renter og skat på kr. 5.335.000 og på kr. 4.061.000 efter skat. Det er et resultat, vi er tilfredse med og det bedste resultat i Thisted Bryghus historie. Det er ottende år i træk med overskud og vi har igennem året haft godt styr på vores omkostninger. Jeg er tilfreds med resultatet set i lyset af, vi i regnskabsåret har gennemført investeringen i ny bygning og bryggeriudstyr, ligeledes har formået, at holde fokus på kerneforretningen, sagde direktør Aage Svenningsen.

Det øgede overskud skyldes vækst i salget.

- vi har realiseret en nettoomsætning på 53.6 mio. kr., som er rekord og en stigning på godt 4,7 mio. kr. i forhold til sidste regnskabsår. Vi har de sidste fem regnskabsår og frem til i dag haft en sund omsætningsudvikling år efter år, med en vækst på 39%. Det er jeg tilfreds med, sagde Aage Svenningsen.

Overskud skal sikre fremtiden
Thisted Bryghus har i regnskabsåret investeret for kr. 25,9 mio. hvor det altoverskyggende selvfølgelig har været investeringen i ny bygning og etablering af nyt brygværk samt i samarbejde med Thisted Kommune, udvidelse af bryghusets parkeringsforhold. Den totale investering forventes, at løbe op i kr. 37.0 mio.

- det er afgørende for fremtiden for Thisted Bryghus at skabe overskud, der kan være det økonomiske fundament for en betydelig egenfinansiering af de investeringer, vi står overfor i fremtiden for at overleve som folkeejet lokalt bryggeri, sagde Aage Svenningsen.

Han påpegede, at man dermed kan følge den investeringsplan, der er udarbejdet og som blandt andet indebærer en fremtidig modernisering af bryggeriets procesområde.

Innovation og økologi på dagsordenen
I år er det 25 år siden Thisted Bryghus, som de første, introducerede økologisk øl i Danmark : Økologisk Thy Pilsner.

- økologisk øl og udvikling af nye øltyper med udgangspunkt i økologi og Thy, er fortsat et fokusområde for os. Det er samarbejdet med det økologiske landbrug Gyrupgård i Thy et rigtigt godt eksempel på. Vi har i samarbejde med Gyrup, udviklet en række spændende produkter: Økologisk Øl Rug, Økologisk Øl Spelt og sidste skud på stammen: Økologisk Øl Havre. En serie af øl, hvor vi i samarbejde udvikler øllene i forhold til malttyper. Ligeledes kan vi konkretisere, hvilken mark malten er dyrket på. Det vil sige, vi kan følge produkterne fra jord til bord. Det er en rigtig god historie, slog Aage Svenningsen fast.

Også bryggeriets nye Signatur IPA fra en serie af signatur-øl, der også indeholder Sweet Gale og Strong Ale, er blevet taget godt imod ligesom Forbrugerorganisationen Danske Ølentusiaster kårede i december måned "Skt. Gertrud" som årets bedste juleøl på markedet.

- vi skal fortsat fokusere på at udvikle gode smagsoplevelser til danskerne i alle dele af landet. Det kan vi blandt andet gøre gennem vores samarbejde med Nationalpark Thy, hvor vi henter råvarer og ingredienser, der tilføres øllet og gør det unikt, sagde Aage Svenningsen.

Set i det lys varsler Thisted Bryghus en række produktnyheder henover året. Hvilke vil han af konkurrencemæssige hensyn ikke løfte sløret for. 

Thisted Bryghus er folkeejet af flere end af cirka 2.200 aktionærer og beskæftiger 23 medarbejdere på bryggeriet i Thisted. Bryggeriet blev startet af lokale Thyboere i 1902.

comments powered by Disqus