Skip to the content

Menu Luk

Jesperhus : publikum vilde med ny blomsterøl fra Thisted Bryghus

Der var smil over hele linjen og ros til den nye blomsterøl Edith – en hyldest til Edith Overgaard, der sammen med ægtefællen Niels i 1966 grundlagde den største turistattraktion på Mors : Jesperhus Blomsterpark – da øllen blev præsenteret for publikum tirsdag eftermiddag.

- vi har fået fantastiske reaktioner : en let, frugtig, sommerlig øl til alle med en flot gylden farve og en flot smag af sommer, siger Peter Overgaard – direktør fra Jesperhus.

Han fortæller, at rigtigt mange piger og kvinder er glade for, at der er kommet en øl, der også passer til dem og som ikke er så tung som mange andre øl.

- vi har manglet den i sortimentet, og den sælger allerede godt på førstedagen, lyder det fra Peter Overgaard.

Langt forarbejde
Forarbejdet til den nye øl startede allerede i efteråret, hvor Brygmester Antoni Aagaard Madsen fra Thisted Bryghus, indsamlede rosenknopper i Jesperhus.

- vi startede med at plukke rosenknopperne, der herefter blev tørret. Herefter skulle smagen hentes ud af roserne, og det skete ved, at vi lagde rosenknopperne i 40% alkohol i fire uger, fortæller Brygmesteren.

Og han er gået efter en helt bestemt smag.

- Når du drikker den her øl, skal du tænke blomster og roser. Det var dog vigtigt, at den ikke blev for parfumeret i smagen, og jeg synes, at vi har ramt en god balance. Udover rosenknopperne har vi tilsat Havtorn fra Nationalpark Thy og en smule amerikansk humle. Jeg er rigtig glad for den nye øl Edith, og jeg synes, vi har opnået hvad vi håbede på, nemlig en frisk aromatisk sommerøl med en flot rødgylden farve, fortæller brygmesteren.

Hyldest til mor Edith
Edith og Niels Overgaard åbnede i 1966 det, der i første omgang var familiens baghave for publikum. Her kunne de drikke deres medbragte kaffe og hygge sig i den tre hektar parklignende have og nyde de flotte og velduftende blomster. 

- blomster hænger jo sammen med kvinder og mødre, og der står jo en stærk kvinde bag alt. Og det man kan roligt sige, at der også gjorde i vores familie, fortæller direktør Peter Overgaard om baggrunden for at lave den nye øl og fortsætter:

- vores mor var lige som en god mor skulle være. Hun var god til at tage sig af os fire drenge, hun legede med os og hun drillede os alt det, kun kunne komme afsted med. Hun var en fantastisk kvinde og familiens samlende punkt, fortæller direktør Peter Overgaard.

Han fortæller, at familien er stolte over, at Edith Overgaard nu hædres med sin egen øl lavet i samarbejde med Thisted Bryghus – Årets Danske Bryggeri i 2015, 2016 og 2017.

Den nye blomsterøl er brygget i 10.000 eksemplarer. Den kommer i handlen tirsdag den 10. juli og kan kun købes i Jesperhus Parken på Mors – både hos købmanden på campingpladsen og i parkens restauranter.

Lørdag 25. januar 2020

Generalforsamling