Thisted Bryghus går en mere bæredygtig retning

Hos Thisted Bryghus tager vi endnu et skridt mod en grønnere og mere bæredygtig produktion ved at implementere et nyt CO2-opsamlingsanlæg samt anlægge solceller på taget af vores faciliteter. Investeringerne en central del af vores strategi for at mindske vores miljøaftryk og bidrage til den grønne omstilling.

 

 

Vi har sat fokus på den grønne omstilling – ølbrygning er en energiintensiv proces og vi er dedikeret til at undersøge mulighederne for at gå grønnere veje. Direktør Aage Svenningsen udtaler, “Efter en lang periode med stigende energipriser og øget efterspørgsel efter grønnere løsninger fra markedet er dette et vigtigt skridt for Thisted Bryghus. Vi vil fortsat brygge øl med samme kvalitet, men nu med et endnu større fokus på at reducere vores CO2-udledning og optimere vores energiforbrug.”

 

Det nye CO2-opsamlingsanlæg har været i drift i 2 måneder og har allerede vist sig at være en succes. Anlægget gør det muligt for os at genbruge ca. 150 tons af den udledte CO2 ved at omdanne den til kulsyre, som bruges ved tapning af øl og sodavand. Dette har minimeret behovet for at købe CO2 hos en ekstern leverandør og har samtidig reduceret vores samlede CO2-udledning.

”I samarbejde med Dalum Beverage Equipment, har vi fundet en måde, hvor vi kan genbruge meget af den CO2, vi udleder fra bryghusets lagertanke. Vores nye CO2-opsamlingsanlæg gør det nemlig muligt for os at omdanne den CO2, der dannes under gæring af øllet, til kulsyre, som efterfølgende kan anvendes, når vi tapper vores øl og sodavand. Og det kan jeg ikke være andet end stolt af”, uddyber Adm. Direktør Aage Svenningsen.

Solcellerne er også med til at bidrage til vores grønne profil, da vi producerer omkring 150 kW strøm, hvilket dækker ca. 15% af vores elforbrug. Derved forventes solcelleanlægget mindsker udledningen af CO2 med 39,5 tons årligt. Denne investering styrker vores miljøprofil og demonstrerer vores engagement i at følge med den grønne omstilling og bidrage til lokale indsatser for miljøet.

Adm. Direktør Aage Svenningsen afslutter med stolthed, “For os er det vigtigt at forblive loyale over for vores kvalitetsprodukter og samtidig tage et skridt i den grønne retning med solceller på taget og CO2-opsamling fra vores gærtanke”.

Hos Thisted Bryghus er vi kun lige påbegyndt vores grønne rejse og vi vil fortsætte med at brygge øl med omtanke for miljøet.