I 2003 indstiftede Danske Ølentusiaster Øllets Dag, oprindeligt kendt som Den Danske Øldag. De første to år afholdtes aktiviteterne på foreningens stiftelsesdag den 5. september. Fra 2005 blev begivenheden omdøbt til Øllets Dag og flyttet til den første lørdag i september måned af praktiske årsager.
I 2008 afholdt Danske Ølentusiaster Thisted den første Øllets Dag i Plantagehuset med omkring 60 gæster. Siden blev arrangementet flyttet til Hestestalden, hvor deltagerantallet i 2012 steg til omkring 150 gæster.
I 2013 blev arrangementet flyttet til Thisted Bryghus, hvor et telt på 72 m² blev opstillet i gården, og omkring 200 gæster deltog. På det tidspunkt stod Ølentusiasterne selv for at udskænke smagsprøverne. Gennem årene er arrangementet langsomt vokset med et stigende antal gæster, og de danske mikrobryggerier begyndte også at deltage, servere smagsprøver og dele deres gode historier.
I 2019 blev navnet ændret til Thisted Øl Festival, da deltagerantallet rundede 1.000 gæster, og det føltes passende at kalde det en ægte festival.
Selv under de udfordrende tider i 2021, lykkedes det at afholde festivalen trods Corona. Teltet i gården havde vokset sig så stort, at det næsten fyldte hele gården og en del af parkeringspladsen. Årets besøgstal nåede op på 1.300, og 22 bryggerier og håndbryggere var til stede.
I 2022 blev der gjort plads til endnu flere deltagende bryggerier og håndbryggere ved at flytte teltet ud på parkeringspladsen, hvilket også gjorde det mere overskueligt for gæsterne. Årets festival bød velkommen til 24 bryggerier og håndbryggere og satte en ny rekord med 1.450 gæster.
I år er det en særlig anledning, da det er 10 år siden, arrangementet blev flyttet til Thisted Bryghus. Teltet er fyldt til bristepunktet med i alt 29 bryggerier og håndbryggere, og der forventes hele 1.500 gæster. Festivalen byder på muligheden for at smage på op til 200 forskellige øl. Thisted Øl Festival arrangeres af Danske Ølentusiaster Thisted i tæt samarbejde med Thisted Bryghus. Dørene åbnes lørdag den 2. september kl. 11.00, og det bliver en festlig dag med ølglæde, spændende smagsoplevelser og gode historier om ølbrygning. Vi håber at se jer til denne uforglemmelige begivenhed!